Lezing: Geschiedenis van de metaalnijverheid in Brugge
Lezing over de geschiedenis van de metaalnijverheid in Brugge door Patrick Gurdebeke.
Lees meer
Onze collectie rouwberichten
Familiekunde Brugge bezit een rijke inventaris rouwbrieven. Ze bevat momenteel 420.000 unieke exemplaren. Doorzoek de volledige inventaris via deze link.
Bronnen en tools
Genealogie heeft tot doel de geschiedenis van een groep mensen terug te vinden en dit aan de hand van de studie van documenten. Wat vroeger voorbehouden was aan de adel is nu bereikbaar voor iedereen en is in vele landen een onmiskenbaar tijdverdrijf geworden. Hieronder enkele URL’s die je moet helpen misschien 'DE' ontbrekende schakel in je familieonderzoek op te lossen. Voor het ogenblik heb je op het net de keuze uit 87 012 500 websites voor de trefwoorden genealogie, stambomen en familiekunde. Velen overlappen elkaar, maar toch nog voor jaren opzoek genot!
Alle onderstaande adressen werden uitgeprobeerd. Maar na verloop van tijd is het mogelijk dat sommige linken niet meer werken door het veranderen van providers en updates van de websites. In dit geval Don’t shoot the messenger. Een berichtje nalaten bij de Webmaster kan natuurlijk ook en wordt ten zeerste geapprecieerd.

Onze inventaris kiezerslijsten
Familiekunde Brugge bezit een inventaris kiezerslijsten.

Onze inventaris overleden parochianen
Familiekunde Brugge bezit een inventaris van overleden parochianen over diverse gemeenten.

Onze collectie rouwberichten
Familiekunde Brugge bezit een rijke inventaris rouwbrieven. Ze bevat momenteel 420.000 unieke exemplaren. Doorzoek de volledige inventaris via deze link.

Onze collectie bidprentjes
Familiekunde Brugge bezit een rijke inventaris bidprentjes. Ze bevat ruim 473388 unieke exemplaren. Klik op deze link om de volledige inventaris te doorzoeken.

Onze collectie rouwbrieven
Familiekunde Brugge bezit een rijke inventaris rouwbrieven. Ze bevat momenteel meer dan 400.000 unieke exemplaren. Doorzoek de volledige inventaris via deze link


Vrijwilligers rijksarchief Brugge-Kortrijk
Database met akten West-Vlaanderen. Door de Vrijwilligers van de Rijksarchieven te Brugge en Kortrijk.

Historische kranten
36 gedigitaliseerde Brugse kranten van de Franse Revolutie tot de jaren 1970, uit de collectie van Openbare Bibliotheek Brugge.

Bronnen in context
Handschriften en drukken uit Brugse collecties, online doorzoekbaar en gekaderd in hun historische context.

Archiefbank Brugge
Zoek naar Bruggelingen uit het verleden in de aktes van burgerlijke stand, bevolkingsregisters, poortersboeken en andere bronnen uit het Stadsarchief.

Genealogische bronnen rijksarchief
Deze nieuwe zoekrobot Agatha bevat ruim 38,6 miljoen geboorte-, doop-, huwelijks-, overlijdens- en begrafenisakten evenals de tienjarige tafels voor heel België. Alle bronnen zijn gratis raadpleegbaar.

Archiefbank Brugge
Zoek naar Bruggelingen uit het verleden in de aktes van burgerlijke stand, bevolkingsregisters, poortersboeken en andere bronnen uit het Stadsarchief.

Archiefbank Izegem
Virtueel archief van de gemeente Izegem


Archiefbank Oostende
Virtueel archief van de stad Oostende

Archiefbank Zedelgem
Virtueel archief van de gemeente Zedelgem.

Archiefbank Wingene
Virtueel archief van de gemeente Wingene.

Archiefbank Halle
Virtueel archief van de gemeente Halle

Archiefbank Rivierenland
Virtueel archief van de gemeentes Duffel, Lier, Mechelen en Willebroek

Archiefbank Zonhoven
Virtueel archief van de gemeente Zonhoven

Archiefbank Pelt
Virtueel archief van de gemeente Pelt

Archiefbank Houthalen-Helchteren
Virtueel archief van de gemeente Houthalen-Helchteren

Archiefbank Hasselt
Virtueel archief van de gemeente Hasselt

Archiefbank Turnhout
Virtueel archief van de gemeente Turnhout

Archiefbank Schilde
Virtueel archief van de gemeente Schilde

Archiefbank Rijkevorsel
Virtueel archief van de gemeente Rijkevorsel

Archiefbank Mechelen
Virtueel archief van de gemeente Mechelen

Archiefbank Geel
Virtueel archief van de gemeente Geel

Archiefbank Maldegem
Virtueel archief van de gemeente Maldegem

Archiefbank Evergem
Virtueel archief van de gemeente Evergem.

Archiefbank Ledegem
Virtueel archief van de gemeente Ledegem.

Digitale bronbewerkingen in Nederland en België
Deze site geeft een zo compleet mogelijk beeld weer van de beschikbare bewerkingen van archiefbronnen welke veel persoonsnamen bevatten en die digitaal te raadplegen zijn.

Archives départementales du Nord
Link naar de online archieven van het Frans departement "Le Nord".

Zeeuwen gezocht
Met Zeeuwen Gezocht kunt u zoeken naar vermeldingen van 7,4 miljoen personen in de talrijke bronnen van het Zeeuws Archief. U tikt een naam in en Zeeuwen Gezocht vertelt u in welke bronnen die naam voorkomt.

Wie was wie
Deze site bevat miljoenen historische documenten uit Nederland over personen in het verleden, zoals geboorteaktes, bevolkingsregisters en trouwboeken en veel meer.

Website Nieuws van de grote oorlog
Nieuws van de Groote Oorlog is de eerste grote collectie die op Het Archief wordt ontsloten. Via deze website krijg je toegang tot meer dan 270 000 pagina’s Belgisch persmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog.

Een handig overzicht van links naar de aktes burgerlijke stand per provincie in België, Nederland en het Groot-Hertogdom Luxemburg.
Deze website werkt slechts als u een Familysearch account heeft.

Aktes familysearch
FamilySearch is een non-profitorganisatie en website die genealogische gegevens, onderwijs en software aanbiedt. Zij wordt beheerd door De Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen en is nauw verbonden met de afdeling Familiegeschiedenis van de kerk.

Website Histories
Sinds 1 januari 2019 is Histories de nieuwe dienstverlenende organisatie voor erfgoedvrijwilligers in Vlaanderen en Brussel.

Romeinse getallen omzetten
Via deze link kan je getallen omzetten naar Romeinse getalen.

Geboortedatum calculator
De geboortedatumcalculator is een handig hulpmiddel voor genealogen. Het is ontworpen om de geboortedatum te berekenen wanneer de leeftijd bij overlijden en de datum van overlijden de enige bekende feiten zijn.

De Republikeinse kalender
De Franse revolutionaire kalender was een stelsel van tijdmeting dat van 1793 tot 1806 in gebruik was in het revolutionaire Frankrijk.
Maak gebruik van deze link indien je wenst om te rekenen naar onze huidige kalender. (Klik met je rechter muisknop om deze pagina in het Nederlands te vertalen.)